همه آنچه درباره هود باید بدانید

هود در آشپزخانه کاربردهاي زيادي دارد. مهم ترين کار آن خارج کردن بو، دود و بخاري است که در هنگام آشپزي بلند مي شود. به عبارت ديگر، هود گاز، رطوبت و چربي معلق در هوا را به بيرون از منزل مي کشد و ميزان رطوبت را در حد مناسبي ثابت نگاه مي دارد. در عين حال، چربي و رطوبت روي سقف و ديوارها نمي نشيند و آشپزخانه براي مدت زمان بيشتري تميز مي ماند. اگر هود يا دستگاه هواکش در آشپزخانه نصب نباشد، افزايش رطوبت شرايط را براي رشد ميکروب ها، قارچ ها و کپک ها فراهم مي کند و سلامت اعضاي خانواده را به خطر مي اندازد.

انواع هود
به طور کلي در حال حاضر دو نوع هود در بازار موجود است. هودهاي تصفيه کننده و هودهاي داراي خروجي هوا. هودهاي تصفيه کننده، گردو‌غبار و بو را به داخل خود مي کشد، ذرات معلق را تا حد ممکن از هوا مي گيرد و دوباره هواي تصفيه شده را به آشپزخانه باز مي گرداند. هود داراي خروجي هوا به يک کانال متصل شده است که گرد و غبار، چربي و بوي نامطبوع از طريق آن به بيرون فرستاده مي شود. اين هودها به دو شکل هودهاي معمولي و شومينه اي در بازار موجود است. هودهاي معمولي که نسل قديمي هودها به حساب مي آيد، بالاي اجاق گاز نصب مي شود، کمي کوچک تر از ابعاد اجاق گاز است. به ديوار وصل مي شود، اغلب زير يک کابينت ديواري قرار دارد و به وسيله يک دريچه و کانال که در داخل ديوار تعبيه شده است، هوا را به داخل دريچه و از آن جا به پشت بام و خارج هدايت مي کند. عيب اين نوع هودها اين است که به مرور زمان روي عايق بندي و رنگ سقف تاثير مي گذارد. هودهاي شومينه اي بلندتر، بزرگ تر و به شکل قيف برعکس است. جنس اين هودها از مس، فلزهاي اکسيد نشدني يا ديگر فلزاتي است که در مقابل گرما بادوام هستند و به راحتي تميز مي شود. هواکش اين هودها گاهي به ديوار و گاهي به سقف وصل مي شود که نوع سقفي آن به هودهاي جزيره اي معروف است و اطراف آن شيشه اي است.تميز نگه داشتن آشپزخانه و وسايل آن به دلايل بهداشتي اهميت زيادي دارد زيرا بيماري‌هاي زيادي از طريق وسايل موجود در آشپزخانه به فرد منتقل مي شود